For issues related to the current stable release please use it's own Help forum.
IMPORTANT:Please read this before using an git or nightly build version: wiki.webtrees.net/en/GIT

Before asking for help please read "How to request help" by clicking on that tab above here.

TOPIC: wt 2.0 Beta3 installed but error by creating tree

wt 2.0 Beta3 installed but error by creating tree 2 weeks 2 days ago #1

  • landmann-ahnen
  • landmann-ahnen's Avatar
  • Offline
  • New
  • Posts: 3
Hello,

I've installed webtree 2.0 Beta 3.
Everything was okay. But the step to create the first tree is not successful. There is "ERR_CONNECTION_CLOSED" after clicking "create".

What's happend?

Regards, Denis

You can answer in German, too.
The administrator has disabled public write access.

wt 2.0 Beta3 installed but error by creating tree 2 weeks 2 days ago #2

  • fisharebest
  • fisharebest's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 11118
It is difficult to diagnose the problem from the error message.

A common cause is SSL / HTTPS configuration.



If you are using HTTPS, try adding your site URL to the file data/config.ini.php like this.
base_url="https://example.com/webtrees/"
Greg Roach - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - fisharebest.webtrees.net
The administrator has disabled public write access.

wt 2.0 Beta3 installed but error by creating tree 2 weeks 2 days ago #3

  • landmann-ahnen
  • landmann-ahnen's Avatar
  • Offline
  • New
  • Posts: 3
Thx. I'm one step further.

Now I can create a tree and login. But after that it's adding Port 80 behind my Domain. example.com:80/webtrees
Result ist again an error.
After deleting :80 it's working without problems.

How can I repair it?

Regards, Denis
The administrator has disabled public write access.

wt 2.0 Beta3 installed but error by creating tree 2 weeks 2 days ago #4

  • fisharebest
  • fisharebest's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 11118
I asked about HTTPS / SLL.

You did not say if you were using HTTPS.

I suggested adding a line to your configuration file.

You did not tell me if you did this.

> How can I repair it?

No idea.
Greg Roach - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - fisharebest.webtrees.net
The administrator has disabled public write access.

wt 2.0 Beta3 installed but error by creating tree 2 weeks 2 days ago #5

  • landmann-ahnen
  • landmann-ahnen's Avatar
  • Offline
  • New
  • Posts: 3
Yes, I'm using HTTPS and yes, I suggested adding the line to my config file.
Thank you.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum