Before asking for help please read "How to request help" by clicking on that tab above here.
  • Page:
  • 1

TOPIC:

Images not showing after upgrade to 2.0.5 2 weeks 5 days ago #1

  • jack129
  • jack129's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New
  • New
  • Posts: 4
Where images should be I see a red square with the number 500. If I try to upload a new image, the upload seems to go OK, but then I see a red square with the number 404 where the image should be.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Images not showing after upgrade to 2.0.5 2 weeks 5 days ago #2

  • fisharebest
  • fisharebest's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 13196
Two different problems.

Are there any error messages in the webtrees error log (control panel -> website logs)?

Are there any error emssages in your webserver (e.g. apache) error logs?
Greg Roach - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - fisharebest.webtrees.net

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Images not showing after upgrade to 2.0.5 2 weeks 4 days ago #3

  • jack129
  • jack129's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New
  • New
  • Posts: 4
In the webtrees error log, I find: Cannot create thumbnail Could not write the image

In the apache logs, there are no error messages.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Images not showing after upgrade to 2.0.5 2 weeks 4 days ago #4

  • bertkoor
  • bertkoor's Avatar
  • Offline
  • Gold
  • Gold
  • Greetings from Utrecht, Holland
  • Posts: 1934
stamboom.BertKoor.nl runs on webtrees v1.7.13

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Images not showing after upgrade to 2.0.5 2 weeks 4 days ago #5

  • jack129
  • jack129's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New
  • New
  • Posts: 4
No, I've got Imagick installed and there is sufficient memory.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Images not showing after upgrade to 2.0.5 2 weeks 4 days ago #6

  • jack129
  • jack129's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New
  • New
  • Posts: 4
My bad.

The subdirectories data/cache, data/thumbnail-cache and data/tmp, need to be writable by the apache process, not just the user maintaining the web site.

Maybe that should be added to the FAQ page bertkoor mentioned.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by jack129.
  • Page:
  • 1
Powered by Kunena Forum