This Help forum is for issues relates to the latest release (1.7.10/11/12). For issues related to development versions please use their own Help forum.
Before asking for help please read "How to request help" by clicking on that tab above here."

TOPIC: [SOLVED] Problem with Uploading Media

Problem with Uploading Media 1 week 3 days ago #1

  • mrqd
  • mrqd's Avatar
  • Offline
  • New
  • Posts: 19
Hi..
I am facing problem with uploading media files, getting a blank page in result of uploading image

When I checked ../data/media/thumbs Thumnails for their media are missing. Working fine after uploading them manually.

Problem is same for all types of images even with a 200*300 pixel image.

Sharing my "Manage family tree/Preferences" setiings for thumnail

How can i restart generating thumbnails automatically?
Attachments:
The administrator has disabled public write access.

Problem with Uploading Media 1 week 3 days ago #2

  • fisharebest
  • fisharebest's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 11465
Have you upgrade your server recently? Perhaps a newer version of PHP?

One possibility is that you are missing the GD graphics library which is used to create thumbnails.

PHP libraries need to be installed/enabled for each version of PHP. If you install it for PHP 7.1, it will not exist for PHP 7.2
Greg Roach - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - fisharebest.webtrees.net
The administrator has disabled public write access.

Problem with Uploading Media 1 week 3 days ago #3

  • mrqd
  • mrqd's Avatar
  • Offline
  • New
  • Posts: 19
Yes. GD was disabled in latest 7.3 PHP, Working now
Thank you
The administrator has disabled public write access.

[SOLVED] Problem with Uploading Media 1 week 3 days ago #4

  • mrqd
  • mrqd's Avatar
  • Offline
  • New
  • Posts: 19
Problem solved.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum