Bienvenue, Invité
Nom d'utilisateur : Mot de passe :
Before asking for help please read "Requesting Help and Suggestions" by clicking on that tab above here.
  • Page :
  • 1
  • 2

SUJET :

problem with slide show on the start page il y a 1 mois 1 semaine #21

  • otmar.mayr
  • Portrait de otmar.mayr Auteur du sujet
  • Hors Ligne
  • Membre senior
  • Membre senior
  • Messages : 386
The slideshow earlier worked.

I only use JPG, never JPEG.

I have now checked the GEDCOM to see if there are any JPEG files in it. There are only JPG files.

But in the GEDCOM I discovered that Brothers Keeper treats the .JPG differently:

- Normal photos with JPG are in the PICTURES section of BK.
- Documents with the extension PDF and JPG are located in the MEDIA section.

Files in the PICTURES section, BK makes this entry in the Gedcom:

2 FILE C:\stb\media\otmar hugo mayr\otmar-hugo-mayr-web-mit-josef-christian-zugg-zamang-06012016.jpg
3 FORM JPEG
3 TITL Otmar Hugo Mayr with Josef Christian Zugg in 2016

Files in the MEDIA section, BK makes this entry in the Gedcom:

2 FILE C:\stb\media\otmar hugo mayr\otmar-hugo-mayr-web-schifferpatent.jpg
3 FORM JPG
3 TITL Otmar Hugo Mayr - Shipper's License
2 _TYPEPICTURE

Maybe webtrees can't handle it anymore and stops the Dia show.

I think I should nothing change in the database and wait for a fix.
www.verwandten.info / PHP-Version 7.4.12 / webtrees 2.1.6

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

problem with slide show on the start page il y a 1 mois 1 semaine #22

  • rola
  • Portrait de rola
  • Absent
  • Membre senior
  • Membre senior
  • Messages : 255
Ich finde es sicherer und einfache über webtrees zu machen Data fix Search and replace
2 TYPE jpeg
ersetzen mit

2 TYPE JPG
Ladislav

webtrees 2.0.24 + ⚶ Vesta modules (from cissee.de/)
testing webtres 2.1.5 + ⚶ Vesta modules
on PHP Version 7.4.28

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

problem with slide show on the start page il y a 1 mois 1 semaine #23

  • jbyvosges
  • Portrait de jbyvosges
  • Hors Ligne
  • Membre junior
  • Membre junior
  • Français mais moi je comprendre l'anglois.
  • Messages : 225
@Sir Peter : Indeed, the slideshow worked fine until revision 2.1.0 or 2.1.1 ? I noticed this problem with version 2.1.2.
PHP 8.1 MySql 5.6.46
webtrees 2.1.2
Navigateur : Firefox 100.0
O.S. : Linux Ubuntu 22.04 64 bits

dolman.fr/ lesbarbry.fr/

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

problem with slide show on the start page il y a 1 mois 1 semaine #24

I suggest to open an issue at github.com/fisharebest/webtrees/issues and wait for a developer to analyse and reply.

I *believe* a manual fix might require 3 different actions depending on the specific situation and it might not be worth the risk:
  1. Control panel: Search and replace 2 TYPE JPEG with 2 TYPE JPG
  2. Update the database entries: UPDATE `wt_media_file` SET `multimedia_format` = 'JPG' WHERE `multimedia_format` = 'JPEG';
  3. Rename media files on the file system and correct the corresponding 2 FILE ... names as well.
Peter

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

problem with slide show on the start page il y a 2 semaines 4 jours #25

  • otmar.mayr
  • Portrait de otmar.mayr Auteur du sujet
  • Hors Ligne
  • Membre senior
  • Membre senior
  • Messages : 386
Bei den früheren WT-Versionen funktionierte die Diashow einwandfrei. Das ist seit einiger Zeit nicht mehr der Fall.
Nachdem ich den empfohlenen SQL-Befehl ausgeführt hatte, funktionierte die Diashow wie früher. Leider bleibt es nicht dabei.
Heute habe ich neue Gedcom-Dateien in die verschiedenen Webtrees-Installationen importiert. Danach funktionierte überall die Diashow nicht mehr. Ich bin gezwungen nach dem Gedcom-Import bei allen Datenbanken diesen SQL-Befehl auszuführen. Es wäre schön, wenn es so wäre wie früher.

Ich habe die Eintragungen in der Gedcom angeschaut. Dabei ist mir aufgefallen, dass an 233 Stellen folgender Eintrag vorhanden ist:

2 _TYPE PICTURE

Ist das vielleicht das Problem?

Die Datenbank zeigt nach dem Import folgende Medienformate:



Google translation:

With the earlier WT versions, the slide show worked perfectly. That hasn't been the case for some time.
After I ran the recommended SQL command, the slideshow worked as before. Unfortunately it doesn't stop there.
Today I imported new Gedcom files into the different webtrees installations. After that, the slide show stopped working everywhere. I am forced to run this SQL command after the Gedcom import for all databases. It would be nice if it was like it used to be.

I looked at the entries in the Gedcom. I noticed that the following entry is present in 233 places:

2 _TYPE PICTURE

Is that maybe the problem?
www.verwandten.info / PHP-Version 7.4.12 / webtrees 2.1.6
Pièces jointes :

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

problem with slide show on the start page il y a 4 jours 21 heures #26

  • otmar.mayr
  • Portrait de otmar.mayr Auteur du sujet
  • Hors Ligne
  • Membre senior
  • Membre senior
  • Messages : 386
I created a Test.GED

Up until now I thought that the word "PICTURE" in the gedcom was causing the problems with the slideshow. It's not the problem.

If I create with Brothers Keeper a gedcom, each photo has this entry:

3 FORM JPEG

"JPEG" is the problem!

If I change it into

3 FORM JPG

then the slide show works in Webtrees.
www.verwandten.info / PHP-Version 7.4.12 / webtrees 2.1.6

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

  • Page :
  • 1
  • 2
Propulsé par Kunena